Google Translator

Wednesday, May 19, 2010

JANGAN Buang Kotak Tu!

Korang mesti pernah tengok atau jumpa kotak-kotak cantik seperti yang dijual di IKEA tu kan? Atau seperti yang dijual di Pottery Barn.




    *jangan tertipu, kecik je kotak ini sebenarnya: Panjang: 32 cm ,Lebar: 24 cm, Tinggi: 15 cm
 

Saya memang suka dengan kotak-kotak yang cantik-cantik ni. Senang nak kemas barang, rumah pun tak bersepah. Tapi harganya... uhuk, buat saya tersedak je. Jadi dari saya membazir duit membeli kotak-kotak tu, baik saya menaiktarafkan kotak-kotak terbuang/ terpakai. Kotak-kotak ni saya ambil dari kedai-kedai berdekatan dengan rumah saya. PERCUMA! :) Kain cantik yang saya gunakan untuk membalut kotak-kotak tu saya beli di 'Charity Shop' yang bersepah di Newcastle ni. Kain tu asalnya sarung duvet/comforter, murah je saya beli, tak sampai 4 pound.


 Kotak yang saya balut sendiri :) ...



 buat mengisi stok barang dapur, rempah,... 
 
juga untuk menyimpan pinggan mangkuk.

Untuk menyimpan majalah (yang ini dibalut menggunakan kertas)...

kotak ni asal kejadiannya kotak berisi tin-tin santan.

Dan untuk menyimpan segala keperluan mencuci baju & pinggan mangkuk (yang ini dibuat dari plastik alas meja semata-mata, tak guna kotak pun)


Linking to:

10 comments:

Wan's Family @ Southampton,UK said...

omg, can i bring my kotak and ask you to do it? or can you teach iman, hihi..(dilla, serius,so in need kotak2 seprti ini)
haha, dilla, ani ade cerita pasal kotak2 ini:D,later k.

Wan's Family @ Southampton,UK said...

and more, i sungguh jeles dgn plant2 yg disusun di tepi tingkap itu, I HAVE to ALWAYS remind iman not touch my plantssss!!, br beli dr ikea, I just love them dilla:), and jeles dgn susunan dalam rak dilla itu;), wink2, thanks for sharing, you always inspires me:D

Dilla said...

Ani, isnya-Allah. Senang je nak balut kotak2 ni :) Nanti kalau ada kesempatan melilau ke charity shop, saya cari kain2 yg comel :)
wah!! mesti dah banyak ni pokok Ani. Nanti datang NCL boleh ambik anak kaktus.

Puan Isah said...

Hi dilla :)
Tabiat saya pun suka simpan barang2 dan buku2 etc kedalam kotak. Doing this saves a lot of space.

And making and decorating the boxes yourself saves a lot of money kan? :)

Have a good day :)

Rhyati said...

wah.. kreatif la dilla.. akan ditiru.. hihi..

mrs plain-june said...

recycle! upcycle! i loike!!!

NenekPenne said...

so kreatif... kita kat sini, sikit2 nak pi IKEA... adehhh..

Wa'ah said...

rajinnya Dilla recycle!

Nur Adibah said...

Rajin sungguh madam. Keep it up!Hee..

paravidhi said...

Really Awesome………very nice post. You are Expert in your profession. It's a very interesting in a post. I appreciate you keep do a posting.
Sliding Wardrobe Systems
Fitted Wardrobes
Hinged Wardrobes
Hinged Wardrobes Doors
slider wardrobe