Google Translator

Wednesday, May 19, 2010

JANGAN Buang Kotak Tu!

Korang mesti pernah tengok atau jumpa kotak-kotak cantik seperti yang dijual di IKEA tu kan? Atau seperti yang dijual di Pottery Barn.




    *jangan tertipu, kecik je kotak ini sebenarnya: Panjang: 32 cm ,Lebar: 24 cm, Tinggi: 15 cm
 

Saya memang suka dengan kotak-kotak yang cantik-cantik ni. Senang nak kemas barang, rumah pun tak bersepah. Tapi harganya... uhuk, buat saya tersedak je. Jadi dari saya membazir duit membeli kotak-kotak tu, baik saya menaiktarafkan kotak-kotak terbuang/ terpakai. Kotak-kotak ni saya ambil dari kedai-kedai berdekatan dengan rumah saya. PERCUMA! :) Kain cantik yang saya gunakan untuk membalut kotak-kotak tu saya beli di 'Charity Shop' yang bersepah di Newcastle ni. Kain tu asalnya sarung duvet/comforter, murah je saya beli, tak sampai 4 pound.


 Kotak yang saya balut sendiri :) ...



 buat mengisi stok barang dapur, rempah,... 
 
juga untuk menyimpan pinggan mangkuk.

Untuk menyimpan majalah (yang ini dibalut menggunakan kertas)...

kotak ni asal kejadiannya kotak berisi tin-tin santan.

Dan untuk menyimpan segala keperluan mencuci baju & pinggan mangkuk (yang ini dibuat dari plastik alas meja semata-mata, tak guna kotak pun)


Linking to:

9 comments:

Wan's Family @ Southampton,UK said...

omg, can i bring my kotak and ask you to do it? or can you teach iman, hihi..(dilla, serius,so in need kotak2 seprti ini)
haha, dilla, ani ade cerita pasal kotak2 ini:D,later k.

Wan's Family @ Southampton,UK said...

and more, i sungguh jeles dgn plant2 yg disusun di tepi tingkap itu, I HAVE to ALWAYS remind iman not touch my plantssss!!, br beli dr ikea, I just love them dilla:), and jeles dgn susunan dalam rak dilla itu;), wink2, thanks for sharing, you always inspires me:D

Dilla said...

Ani, isnya-Allah. Senang je nak balut kotak2 ni :) Nanti kalau ada kesempatan melilau ke charity shop, saya cari kain2 yg comel :)
wah!! mesti dah banyak ni pokok Ani. Nanti datang NCL boleh ambik anak kaktus.

Puan Isah said...

Hi dilla :)
Tabiat saya pun suka simpan barang2 dan buku2 etc kedalam kotak. Doing this saves a lot of space.

And making and decorating the boxes yourself saves a lot of money kan? :)

Have a good day :)

Rhyati said...

wah.. kreatif la dilla.. akan ditiru.. hihi..

mrs plain-june said...

recycle! upcycle! i loike!!!

NenekPenne said...

so kreatif... kita kat sini, sikit2 nak pi IKEA... adehhh..

Wa'ah said...

rajinnya Dilla recycle!

Nur Adibah said...

Rajin sungguh madam. Keep it up!Hee..