Google Translator

Sunday, May 16, 2010

Oh! Strawberry...

Kaktus hadiah dari suami tercinta :)


Semasa kami ke Taman Harlow Carr dua minggu lepas, kami ada membeli beberapa buah pokok strawberry. Rupa-rupanya dari setiap kuntuman bunga strawberry tu, akan keluar sebiji buah strawberry. Sebenarnya, strawberry ni suami yang ajak beli. Saya tanpa segan silu mendapatkan 'hak bersama' bila tengok strawberry ni hidup subur. Well, saya tolong siram OK ;P

Suami hadiahkan saya sebuah pasu berisi beberapa jenis kaktus. memanglah kalau ikutkan nak beli pasu yang lagi besar tapi secenonet ini pun dah 10 pound harganya. Eh! Atau 15 pound, entah dah lupa.
Yang ini tak beli... err... 'ambil' dari celahan batu-batu

Salah satu pokok strawberry kami


Tak dapat nak fokus, kamera 2 megapix je, harap maklum ;)


Anyway, nanti bila strawberry kami dah berbuah, saya akan buka 'ladang' kecil kami untuk program 'Pick Your Own Strawberry' khas untuk rakan-rakan di Malaysia :D hehehe...

3 comments:

Puan Isah said...

Now that is the first time I see a strawberry plant! If my 3rd daughter sees this she will scream with joy and envy he he...she just loves anything to do with strawberry.

You are so lucky to be able to experience staying abroad.

I have read your earlier posts, thank you so much for sharing them with us :)

btw, I am following you, I hope you'll be following me soon ;)

Have a good day and be safe

Wan's Family @ Southampton,UK said...

can we have the cactus too?? yg beranak pinak ada tak aunt:))))

NenekPenne said...

senang jer kan, nak buah strawberri, tanam jer...

kita ni kenalah pi supermarket nak dapatkan menda ni....