Google Translator

Saturday, April 19, 2008

Gemuk? Kurus? Ok la?

Eiii.. geram la. Kenapa la susah sangat nak kawal berat badan ni?
Since aku dah tak pegi buat kemoterapi mula dari Januari hari tu, berat badan aku ni dah bertambah-tambah dgn jayanya.

Mungkinlah tak banyak mana. Dalam 3 kilo. Tapi walaupun 3 kilo, aku rasa macam nak pengsan je bila tengok penimbang tu menunjukkan angka 54kg. Tensen betullah.

Aku ni rasanya dah tak larat dah nak diet. Tambah pulak sekarang ni dah kawin, ada geng nak mencari makanan yang enak-enak gitu, makanya macam manalah nak diet.

Aku plan nak cuba makan oat la. Rasanya bole turun berat badan ni. Cumanya aku ni tak berapa suka nak makan Quaker Oat tu. Masa kecik-kecik dulu suka la. Dah besar ni, aku lebih suka Nestum. Nestum lagik best.

Aku plan jugak nak start swimming semula. Tapi nak jalan kaki pegi ke Sports Center tu, alahai.. macam malas la pulak. Aku rasa aku kena start semula jalan kaki keliling kampus ni la. Hari tuh dah start, lepas tu musim hujan plak. Takkan la aku nak berjalan dalam hujan kan. Tak anggun la.

Kenapalah aku ni masih dihantui dgn masalah berat badan ni. Aku memang tensen. Tapi tensen yg masih membolehkan aku makan-makan dengan enaknya tanpa mengira jam dah pukul 9 malam. Terukkan? Takde kesedaran betul aku ni.

Memanglah suamiku yang tersayang tu tak pernah komplen pun. Tapi takkanlah nak tunggu dia komplen baru aku nak berusaha sampai jaya kan?

Harap-harapnya aku dapat la turunkan semula berat badan aku ni. Serius ni!!!

4 comments:

Idham said...

malam makan tak? malam jangan tak makan..makan sikit lapik perut..selagi ada kat dapur tu bedal habis habisan. kalo suami tak tegur itu dah menjadi kebiasaan wanita berkahwin akan naik berat badan mereka. tak apernyer... orang lelaki lagi suka bini dia jadi gemuk percayalah!.
http://idham-xpression.blogspot.com

Che' A aka Cik CT Albany said...

heheheheh .. aku pun berusaha utk anggun gitu...
mari kita sama-sama usaha...jaiyooo

dla said...

idham:
betulke para suami suka isterinya 'gemuk'? macam pelik je dengar. anyway, tx for dropping your comment here..

che'a:
ayuh.. usaha sampai jaya pk :D

shoppingugg said...

Christian Louboutin shoes become the right ones for any season based on the way you wear Christian Louboutin Pumps and use the right accessories. Christian Louboutin Boots are matched to perfection, the kind that will enable you to be able to bring out the very best in yourself. With Christian Louboutin Sandals on your feet you will have the social stigma of the most positive kind to be associated with.


On the back you will find the famous ED Hardy signature that stretches from shoulder to shoulder as well as a more subtle version of the sea nymph. hardy shirt is truly a shirt to behold - and it's form-fitting to really set off a woman's figure. Another version of the hardy shirt Double Sleeve Women's Shirt is the "Tattoo Sleeve". hardy shirt has a similar fit and design with the difference that the lower sleeves are sheer with a tattoo design running up the arms, giving an appearance of an actual all-over-arm tattoo. It's an interesting look, and again is made without gaudiness or tackiness.


Hogan also comes in junior/youth sizes. If you have a young one that is excited and enthusiastic about skating or you are just looking for a reliable pair of sneakers for them to kick around in the school yard, then Hogan scarpe donna may be the answer. It also does not hurt that you can get the wonderful Hogan scarpe uomo styling for a moderate price. Hogan uomo also comes in the same exciting, but not loud, colors.