Google Translator

Saturday, May 9, 2009

How to fwd sms using iPhone?

I don't know whether I should be angry or amuse. Truthfully, I'm very pissed at this moment. I just find out that I can't forward my text message without downloading a third party application first. I have no love for my iPhone now. Arrgghhh...

If my dear friend Ani hasn't messages me this morning (a Mother's Day wish sms), I may not find out that I can't forward my text messages using this silly iPhone. I really regret my hasty decision to buy this iPhone. I don't know whether you can consider thinking whether to buy or not over a month is a hasty decision. I feel like I want to throw this iPhone into its designer face. Really! I really do!

I've browsed through its manual. Nada, nothing about forwarding text message. I googled on the topic. Sure, there are hundreds of thousands links on 'how [to] forward text [messages using] iphone', but none, I repeat none can solve my problem. Yeah! none which is a straightforward solution. I should have just bought Nokia 5800 which amounted five pound less in my monthly bill.

If any of you out there considering to buy an iPhone ( I should say stupid iPhone), don't think twice. My advice is, don't even think about it. Period!!!

The only application in iPhone which stops me from putting up an ad for sale is its GPS application. Surely it is inferior to other satellite navigator such as GARMIN or Tom Tom but it works better than the one in Nokia.

7 comments:

ummi iman said...

wah, auntie dilla pakai iPhone..ala dilla, gitu ke, canggih tp tak leh nak forward kan..kene beli tepon baru tu...huhu..xpe dilla, bak kata dilla, think positive je,dah beli kan, kat sini pun tak selalu forward2 msg kat member kan..so, feature 'forwarding' ni tak penting sgt, mesti ade byk lagi features iPhone yg best ni.:)

Dilla said...

application mmg byk iPhone ni. tp kena donlot. ada yg free ada yg kena bayar. mostly yg free limited lah. nak donlot tu satu hal la plak kan.. ishhh... suka sony yg lama tu. tp buttonnya rosak pulak.

~x0x0~fixa~ said...

madam begitu marah nampak nya...saya amat mengimpikan tok pegang jer iphone tuh...hahahaha...jual kat saya la mdm balik malaysia nanti...huhuhu...jgn marah kang banyak kedut la...

Dilla said...

fiza,
marah bila tak lehnak figure out camana nak guna. byk sgt applications yg saya kena donlot, cth kalau nak baca e-books. Ok je iphone ni tp tulah, nak kena googe dulu apa applications yg sesuai. kalau nak donlot terus dari apple store tu, puaslah nak membelek satu persatu...

Ir A.Aziz said...

Aper kata madam guna option "Copy all text", pastu "paste" jer? Mesti ada option nih kan?

Ir A.Aziz said...

Madam, sedikit komen untuk blog tudung madam. Gambar tuh naper mcm pale jer? maybe setting camera x btol kot. Or lighting? Kalo clear sket baru attractive kot. Pastu cuba tangkap gambar dari posisi yg berbesa. Suruh tudung tuh pose sket. Hahaha! Mcm judge ANTM plak aku nih.

Dilla said...

Aziz,
1-haha.. pasal iPhone tu, copy all & paste function tu pun saya tarak jumpa. takpelah, saya redha... huhuhu... cuma yg bestnya ada application lain y bermanfaat jugak utk saya. espe GPS dia, selagi ada signal, mmg cun ah!

2-makasih mengomen. (pssst, komen boleh, jgn jadi Miss J udoh le.. hehehe). Nanti saya minta Abang Amran amik sekali lagi gbr tu. Gbr2 tu amik masa kat mesia dulu. TQ :)