Google Translator

Thursday, January 7, 2010

Kek Coklat Chiffon

Sebelum bertolak ke Southampton pada 24 December 2009, saya sempat mencuba resepi Kek Coklat Chiffon ni. Saja untuk buat bekal & jadikan buahtangan untuk Ani sekeluarga. Saya tak sempat nak decorate.

Ini resepinya. Saya lakarkan gambarajah, lebih mudah faham & boleh terus bayangkan :)
Resepi asal

Klik gambar untuk besarkan pandangan.

6 comments:

Wan's Family @ Southampton said...

honestly,mmg seddaaaap sgt, n even simpan dlm fridge pun still lembut (xmcm kek2 lain), worth to try!

Wan's Family @ Southampton said...

bila tgk drawing, mmg sah2 buleh buat class ni,mudah faham description n gmbr..hehe, skill lecturer tu ttp dibawa ke mana2:)

Ir A. Aziz said...

wah, mcm lab punya procedure. sugguh jelas dan senagn paham. tp bila la sy nak stat rajen wat kek nih. mcm minat, tp inagt nak beli oven dulu ar. hehe.

Dilla said...

ani, saya masa 1st time baca instruction resepi tu rasa mcm susah sgt nak buat kek ni. tp bila saya try, rasanya taklah sesusah mana. Sy sendiri pun tak suka bc instruction yg panjang lebar. Baik lukis, untuk kegunaan sendiri jugak. :D
Ani, kek ni sebenarnya saya nak buat sebagai base utk chocolate orange cheesecake. Nanti ada masa, saya letak resepi choc orange cheesecake ni pulak. So far org yg makan kata tak muak.

Aziz, sgt tepat. Perlu ada oven baru bersemangat ;) Ala, saya pun buat sekali sekala je, bila nak g bertandang rumah org gitu. Kalau makan sendiri, puas kitorg berdua nak menghabiskannya.

Wan's Family @ Southampton said...

dilla, yes, tu pasal ani tak buat lagi kek ni, sbb bc mcm susah, kene summarize br ok:), buat ye dilla, nnti nak makan, ummi iman mmg suka orange+choc!!!!=)), kalau ade choc+orange depan mata, diet pun hilang..kek nyer mesti sedp juga kan..yum yum

Salihah said...

mdm..janji comel gile gambar rajah tuh! :)))