Google Translator

Thursday, July 8, 2010

Hilang Sudah

Bulan lepas masa buat simulation untuk 'smoothing' dan 'first derivativekan' signal, ada je function savgol dalam MATLAB. Semalam bila run simulation, asik dapat error je. Bila godek-godek MATLAB, dah takde, hilang sudah function savgol tu. Yang ada sekarang ni sgolay dan sgolayfilt. Cuba guna yang baru ni, result simulation macam salah je. Aduhaiii... apsal MATLAB berlaku kejam pada diriku. Urrghhh.. sedih..sedih..sedih.

*savgol - singkatan untuk Savitzky-Golay. Kalau nak tau lebih lanjut, klik sini.

4 comments:

Nur Adibah said...

MATLAB?Mmg sgt kejam. Sir Kabashi je yg tau gune bnd tu. hoho.

IrAziz said...

Ye ker dia tahu Dibut? Bukan nak kata apa la... :p

BTW, Dr Ibrahim lagi hebat kot.

Dilla said...

Aziz, Dibutkan die hard fan Dr. Kabashi. haippp.. jgn dok puji lecturer lain, Dibut pasti tak setuju punya.

btw Dibut, saya fikir Dr. Kabashi expert part MATLAB yang berkaitan dengan control kan. Kalau yang tak berkaitan tu, rasanya...
hahaha.. sure Dibut marah ni ;P

Nur Adibah said...

Hahaha..X marah le..Setiap lecturer tu ade expertise masing2. Yg pastinnya, saya mmg x reti MATLAB. Nsb baik FYP dulu bkn gune bnd tu. Itu pn da nk pecah kepale. huhu.