Google Translator

Monday, November 16, 2009

Gila Kraf

Kelmarin hari Sabtu, suami dan saya pergi ke Boundary Mill Shiremoor. Kononnya kami nak check out harga pinggan mangkuk keluaran Portmeirion, tapi bila tiba kat situ, salesgirl tu cakap diorg dah tak jual Portmeirion. Aiseh... terpaksalah kami pergi ke Stoke-On-Trent yg jauh itu kalau nak beli serving dishes Portmeirion yg cantik meletop tu. Itupun kalau ada sales, kalau tak 'Portmeirion Dalam Anganku' sajalah jawabnya.
Note: Stoke-On-Trent: kawasan perindustrian pinggan-mangkuk (pottery) di UK.


Satu perkara yang sangat best kat Boundary Mill Shiremoor ni ialah harga barang-barang kraftangannya. BEST SANGAT-SANGAT!!! Dengan designer papernya, designer ribbonnya, stickers, kerta-kertas yg bermacam gaya; ada kertas yg ada effect baldu, kertas yang boleh dihaluskan macam kita gosok papan dengan kertas pasir tu. Memang bermacam-macam. Oh! By designer paper I mean Laura Ashley's papers, Amy Butler's Papers & other top designers. Kebiasaannya kertas-kertas yg didesign oleh mereka ni sangat mahal. Jadi kalau saja-saja nak keronyok-keronyok, minta ampun maaf. Kalau sesiapa yang suka buat kad, kotak & kraf-kraf menggunakan kertas, Arts&Crafts section kat sini memang heaven.


Melambak pilihan, sampai tak terpilih. Cuma duit je batasannya.

Yummylicious designers' papers.


How I wish I can have all these stickers...
Hah! Kertas khas untuk boys pun ada :P


The Laura Ashely Collection (yg kat atas tu yg ada velvet effect tu)... delicious!


Saya betul-betul tak keruan memilih. Kalau ikut hati memang saya nak borong kertas-kertas yang cantik-cantik tu. Tengok kertas pun saya dah rasa bahagia. Tapi memandangkan 2 minggu lepas kami dah ke kedai bernama Hobbycraft dan saya pun beli sejilid designer paper, saya terpaksa menahan nafsu bershopping ini. Sadis! Demi untuk memuaskan hati, saya beli jugak stikers yg sangat comel, ada guli-guli kecil dalam stikers tu. Yummy!



Stickers that I bought. Sooo cute...

5 comments:

Wa'ah said...

comelnya stickers!

kat sana rambang mata woh soping barang2 craft nih :D

mrs plain-june said...

wah! syioknyaaaa!!!!!

dilla.. kalu ada sale portmeirion tlg beli pinggan lawa2 utk display bleh ;)

Dilla said...

wa'ah: i just found free digital scrapbooking websites. lots of patterned paper there. check this out:
http://www.shabbyprincess.com/

ju: nak kirim utk display saja? ;) hehe.. buleh.. no problem. bila kami nak pegi nanti, saya bgtau. :)

Anonymous said...

With these various reasons, getting hermes bags is not a waste of money and style. In fact, it is more than just buying for a need of handbags. Hermes Kelly provides certain satisfaction. With Hermes hand bag , you can never go wrong with your decision to buy one.
People can also make this process a simple one by using lida daidaihua . daidaihua are very easily available in the market these days. If somebody wants to try out t available in the market then they can surf the internet. lida slimming has altered the internal stuffing for their medicines. slimming capsule have created their products more attractive than before. One should use slimming capsules after getting suggestions from their doctors. Through this they will be able to get information and knowledge about lida
For stylish, chic and timeless handbag, one of the options is Chanel . chanel watches has been popular for their high quality products, including their Chanel bags products. By wearing their products, you will get the sense of timelessness. Look Trendier. Yet, there is also undoubtedly nothing stopping one from putting on a Chanel bag even with old-fashioned style dresses.
The Tiffany uk is special for the lovers and the special friends. The lasting love need to change heart with each other. You need a silver bracelets t to show your love. Love is a given from the heart of the concern and care, no fancy words, only in every word from heart and Tiffany accessories showing your love. You need something to prove your true love, silver accessories of heart pendant can be the best choices.

ge said...

http://dmh.ro/user.php?login=lidadaidaihua111&view=history
http://dmh.ro/user.php?login=louisvuitton123&view=history
http://dmh.ro/user.php?login=topugg111&view=history
http://dmh.ro/user.php?login=ureplicawatches&view=history
http://dofollowsocialbookmark.net/user/history/bootpoint/
http://dofollowsocialbookmark.net/user/history/freeboots/
http://drenthereporter.nl/user.php?login=wangchao46
http://dropjack.com/user/page/3/history&/zhangzhenzhen
http://earthblips.dailyradar.com/profile/ugg002/
http://elanforum.com/user.php?login=replicawatchessales&view=history